EXPO

Verwacht: voorjaar 2024.


Houd de site in de gaten voor meer info.


sander foppele atelier expo haarlem

PAST EXPOSITIONS

‘Living Gold’ in Den Bosch & Haarlem

Iemand vroeg mij laatst waarom ik kunst maak. Ik zei, om mijn gevoel te uiten. Ik koos er daarom voor om met heel veel kleur te werken: fel geel, fel blauw, fel rood. En op lekkere grote doeken, om mij helemaal op te kunnen uitleven.

Met mijn wandsculpturen kies ik een andere richting. Ik gebruik hierin het kunstobject niet als mijn eigen uitlaatklep, maar als een manier om anderen blij te maken. Door wat kleinere werken te maken, voorzien van neutrale kleuren en vormen, maar wel elk met een eigen, uniek karakter, kan ik meer mensen bereiken. Maar vooral: ervoor zorgen dat meer mensen kunnen genieten van iets moois aan de muur. Ik zeg niet voor niets: white walls are boring 🙂

De wandsculpturen in mijn eerste serie zijn gemaakt van goud. Een kleur die al sinds jaar en dag wordt geassocieerd met geluk en vooruitgang. Een kleur die zorgt voor warmte en blijdschap. En dankzij de combinatie van vorm en veranderende lichtval, de suggestie wekt écht te leven. Vandaar de naam van deze expositie: ‘LIVING GOLD’.

GOOD TO KNOW
De foto’s van alle ‘Living Gold’ sculpturen geven een zeer realistisch beeld van hoe ze in het echt zijn. Maar, in iedere lichtval en vanuit ieder standpunt zijn de sculpturen net anders qua sfeer en uitstraling. De moeite waard dus om ze ook even in real life te komen bewonderen. Dat kan altijd op afspraak in mijn atelier in Haarlem. Stuur me een mailtje, dan plannen we iets is.