EXPO

Na mijn ‘Living Gold’ expo in Den Bosch, nu ook in Haarlem!

Vanaf 20 mei t/m 25 juni exposeer ik mijn Living Gold collectie in mijn eigen atelier op de Paul Krugerkade in Haarlem: een rauwe plek in een oude koekjesfabriek, waar de muren niet zoals thuis zijn, en de vlammen je spreekwoordelijk om de oren vliegen. Maar, waar je zeker een goede indruk krijgt van de warmte en levendigheid van mijn gouden sculpturen. En ik je met veel plezier graag persoonlijk rondleid.

WAAR?
Paul Krugerkade 8, Haarlem.

WANNEER?
Van zaterdag 20 mei t/m zondag 25 juni 2023.

AFSPRAAK MAKEN?
De expo is alleen te bezoeken op afspraak. Klik HIER om een moment in te plannen.

sander foppele atelier expo haarlem

OVER DE EXPOSITIE
Iemand vroeg mij laatst waarom ik kunst maak. Ik zei, om mijn gevoel te uiten. Ik koos er daarom voor om met heel veel kleur te werken: fel geel, fel blauw, fel rood. En op lekkere grote doeken, om mij helemaal op te kunnen uitleven.

Vanaf nu kies ik een andere richting. Ik gebruik kunst niet langer als mijn uitlaatklep, maar als een manier om anderen blij te maken. Door wat kleinere werken te maken, voorzien van neutrale kleuren en vormen, maar wel elk met een eigen, uniek karakter, kan ik meer mensen bereiken. Maar vooral: ervoor zorgen dat meer mensen kunnen genieten van iets moois aan de muur. Ik zeg niet voor niets: white walls are boring 🙂

De wandsculpturen in mijn eerste serie zijn gemaakt van goud. Een kleur die al sinds jaar en dag wordt geassocieerd met geluk en vooruitgang. Een kleur die zorgt voor warmte en blijdschap. En dankzij de combinatie van vorm en veranderende lichtval, de suggestie wekt écht te leven. Vandaar de naam van deze expositie: ‘LIVING GOLD’.

GOOD TO KNOW
De ‘Living Gold’ sculpturen zijn ook op mijn site te bekijken. De foto’s hier geven een heel realistisch beeld van hoe ze zijn, Maar, in iedere lichtval en vanuit ieder standpunt zijn de sculpturen weer net anders qua sfeer en uitstraling. De moeite waard dus om ze in het echt te bewonderen!

Bovendien is het werk uit mijn expressieve periode ook te zien in mijn atelier in Haarlem, en kun je dus ook meteen een kijkje nemen in mijn verleden…